♥MAI USHAR CONTENGAN WILKYZ...JGN LUPA CONTENG LAH SEKALI YEA..MUAHHKK..LUV YOU♥

..::♥♥

Page ini cuma tempat contengan wilky di waktu wilk

MADAH

..::♥KOLEKSI MADAH CINTA

Cinta adalah sesuatu yg indah dan unik anugerah dr ilahi.Kita diberi peluang untuk menilainya dan pergunakanlah peluang yg dberi dgn sebaik-baiknya untuk melahirkan satu larian cinta yg indah. Seindah waktu ia diciptakan.

________________________________

Cinta itu aneh.Sukar utk ditafsirkan.Dtgnye bukan dr paksaan,perginya pula tanpa kerelaan.Cinta itu penuh mesra dgn kasih sayng.Ianya perlu dibelai dgn kelembutan bagi mnyerikan lagi keindahannya.kekasaran boleh mncinpta sebuah perpisahan.

________________________________

Manusia kadang kala lupa,cinta adalah syarat berlangsngnya kehidupan perkahwinan.Malah,tanpa cinta,perkahwinan itu mati,ibarat rumah kosong tanpa penghuni.

________________________________

Mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita mnyedari.Mungkin benar saat kita terluka barulah kita mngerti.Mungkin benar bila kita rasakan rindu yg sgt dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorg bgi kita.

________________________________

Jika kehilangan cinta,pasti ada alasan disebaliknya.Alasan yg kadang-kadang sukar untuk dimengertikan.Namun percayalah bahawa ketika dia mngambil sesuatu,Dia telah mempersiapkan sesuatu yg lebih baik utk diberikan.

________________________________

Cinta....Jika kita memilikinya,kita tidak memerlukan sesuatu yg lain.Kerna semuanya sudah sedia ada padanya.Dan jika kita tidak memilikinya,apa pun yg lain yg kita miliki semuanya tdk bererti.

________________________________

Cinta antara 2 jiwa telah dikatakan boleh mmbakarkan semngat seseorg itu utk memeliharakan akhlak yg mulia,memperbaiki pergaulan antara manusia dan mnjaga adab serta keperibadian.Selain drpd itu,ia jg dipercayai dapat mghilangkan ketakutan dlm hati,mnjernihkan akal dan mnyucikan jiwa kita,Tetapi,cinta juga merupakan ujian,godaan dan cubaan kepada manusia krna ia merupakan pertarungan dan pertimbangan di antara akal dan rasa.

________________________________

Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan.mngapa pengorbanan itu bukan noktah sebuah cinta?Andai kata derita itu harga sebuah cinta,mengapa cinta itu semakin sukar utk dimiliki? Cinta umpama kota kristal,indah di penglihatan,derita di perasaan.....

________________________________

Cinta tidak merupakan tatapan satu sama lain,tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama...♥Wilkyz♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...